Teatër
16/07/2023

“Tatuazhi i trëndafilit” nëpër ngjyrat e jetës gjen dashurinë

Media: KTVTitulli i storjes: “Tatuazhi i trëndafilit” nëpër ngjyrat e jetës gjen dashurinëData: 16 korrik 2023Linku: https://www.koha.net/shtojca-kulture/385374/tatuazhi-i-trendafilit-neper-ngjyrat-e-jetes-gjen-dashurine/?fbclid=IwAR1AE5vB0X1DvT8hI0eB13b05LUjdrYBXisc651t3oZRxdvmJ2HT0Cmkstc Nga: Fisnik Minci Ka ardhur ashtu siç edhe e ka pasur synim: përrallë pasionante e…
Teatër
28/06/2022

KOSOVA, TOKA E SHPIRTRAVE TË TRAZUAR – EDHE NJËZET VJET MË PAS

Nga Alba Ajdarevikj Një nga gjërat e para që dikush mendon kur përmendet toka e Kosovës është lufta brutale që ndodhi në vitet e 90-ta. Frika, zemërimi, lotët, guximi, pikëllimi,…
Teatër
16/06/2022

Unë jam grua! Më shikoni! Më dëgjoni! Më shihni!

Nga Ivana Bilic Shfaqja premierë “Toka e shpirtrave të trazuar” hapi edicionin e 10-të të Festivalit FemArt. Çfarë sinergjie me mori disiplinash – nga poezia, koreografia teatrale, kërcimi, deri te…
Teatër
14/06/2022

“Toka e Shpirtrave të Trazuar”

14.06.2022 “Toka e Shpirtrave të Trazuar” është një performancë e bazuar në poezitë e Shqipe Malushit, të cilat evokojnë kujtimet tona kolektive për mungesën e paqes dhe përballjen me luftën…
Teatër
08/05/2022

“Çimka” në dy botë paralele: pasqyrim i së kaluarës, thirrje për reflektim

Media: KTVTitulli i storjes: “Çimka” në dy botë paralele: pasqyrim i së kaluarës, thirrje për reflektimData: 08 maj 2022Linku: https://www.koha.net/shtojca-kulture/324388/cimka-ne-dy-bote-paralele-pasqyrim-i-se-kaluares-thirrje-per-reflektim/?fbclid=IwAR01Q2zP6069AUTGL-1Df08aY3IPmJsEX-25GuZBaCpOXmYuYpgmgr6-g6s Nga: Berat Bajrami E rimarrë nga “Çimka”, Shtëpia me Gjethe…
Teatër
01/05/2022

“ÇIMKA”

01.05.2022 “ÇIMKA” pasqyrim i të kaluarës së shqiptarëve, e thirrje për reflektim Mbrëmjen e 1 majit, 2022 publiku pati rastin të përjetojë emocione të veçanta në premierën e shfaqjes “ÇIMKA”,…
Teatër
28/06/2021

Lexim skenik “Lojëra në Oborrin e Pasmë”

Më 25 qershor 2021 u dha premierë leximi skenik “Lojëra në Oborrin e Pasmë”, me regji të Zana Hoxhës, në Parkun e Qytetit në Prishtinës. Trupa rezidente e Qendrës Artpolis…
Teatër
28/05/2021

“Zgjimi i Pranverës” shfaqja më e mirë e vitit

28.05.2021 Puna e palodhshme e Zana Hoxhës, regjisore e shfaqjes muzikore “Zgjimi i Pranverës” u shpërblye me çmimin shfaqja më e mirë për vitin 2020. Ky çmim u nda nga…
Teatër
25/03/2021

Shfaqja muzikore “ZGJIMI I PRANVERËS”

Për regjisoren e shfaqjes Zana Hoxha kryevepra e autorit Frank Wedekind “Zgjimi i Pranverës” ishte një thirrje artistike, dëshirë e nevojë për ta sjell atë në Kosovë, tutje duke e…
TeatërUncategorized @sq
25/03/2021

Performancë skenike “Gjuetaret e Artemidës”

Inspiruar nga natyra dhe bukuritë e saja të fshatit Kukaj, aty ku hapësira dhe çdo gjë që e rrethon këtë ambient është në harmoni me tokën dhe qiellin, nisi një…
Teatër
25/03/2021

Leximi skenik “Zgjimi i pranverës”

“Më beso se nuk je vetëm joMë beso të lutem tiMë beso se do t'shkrij jetënDhe nuk do të jem larg nga ti.Beso në diell, beso në diell...” Me vargjet…
Teatër
25/03/2021

DESTUR – Blasfemi e ëmbël

Për herë të parë, Teatri Kombëtar i Kosovës po shfaq në skenë storien e poetit të famshëm, Rumi. Për të treguar storien e tij, trupa e aktorëve janë trajnuar intenzivisht…
Teatër
26/05/2018

Shfaqja “TROJANËT”

25.05.2018 Nga data 28 gusht deri më 10 Shtator, 2017 artistët/et e Teatrit La MaMa në partneritet me Qendrën Artpolis, në teatrin Oda në në Prishtinë dhe në fshatin artistik…