Aktivizmi
30/09/2022

Zana Hoxha Laureate e çmimit “Lideret e së Ardhmes” nga Ministria e Jashtme e Francës

25-30.09.2022 E nominuar nga Ambasada e Francës në Kosovë, Zana Hoxha është nderuar nga shteti francez për angazhimin e saj për barazi gjinore, ngritjen e vetëdijes, emancipim shoqëror dhe të…
Aktivizmi
27/03/2021

Zana e artit dhe e aktivizmit

“Është identitet i jemi”, thotë regjisorja Zana Hoxha. Qysh prej kohës së studimeve, e ka shoqëruar kombinimi i krijimtarisë teatrale me vullnetarizmin qytetar. Shpesh, në dërrasat e teatrit, ka gërshetuar…
Aktivizmi
26/03/2021

Kampi i Artivisteve – ndikim artistik dhe holistik gjatë COVID

Qeniet njerëzore kanë vazhduar të krijojnë edhe në rrethanat më të çuditshme dhe të papërshtatshme, sepse procesi krijues është pjesë e gjenezës sonë dhe funksionimit bazik, prandaj edhe Qendra për…
Aktivizmi
26/03/2021

Punëtoria: Siguria e integruar – Edicioni i Trajnimit të trajnerëve

Punëtoria e Sigurisë së Integruar – Edicioni i Trajnimit të Trainerëve u mbajt në hotelin e rrethuar nga male të bukura në Bogë me 11 anëtarë të stafit gra nga…
Aktivizmi
26/03/2021

Trajnimi i Programit të Forum Teatrit i bashkoi të rinjtë/rejat e komuniteteve të Kosovës

Në Prizrenin e bukur, u mblodhën vajza e djem të komuniteteve që jetojnë në Kosovë, për të marrë pjesë në trajnimin katër ditor “Edukimi i bazuar në teatër”. Moti i…