Zana Hoxha

Teatër

Teatër
16/07/2023

“Tatuazhi i trëndafilit” nëpër ngjyrat e jetës gjen dashurinë

Media: KTVTitulli i storjes: “Tatuazhi i trëndafilit” nëpër ngjyrat e jetës gjen dashurinëData: 16 korrik 2023Linku: https://www.koha.net/shtojca-kulture/385374/tatuazhi-i-trendafilit-neper-ngjyrat-e-jetes-gjen-dashurine/?fbclid=IwAR1AE5vB0X1DvT8hI0eB13b05LUjdrYBXisc651t3oZRxdvmJ2HT0Cmkstc Nga: Fisnik Minci Ka ardhur ashtu siç edhe e ka pasur synim: përrallë pasionante e…
Teatër
28/06/2022

KOSOVA, TOKA E SHPIRTRAVE TË TRAZUAR – EDHE NJËZET VJET MË PAS

Nga Alba Ajdarevikj Një nga gjërat e para që dikush mendon kur përmendet toka e Kosovës është lufta brutale që ndodhi në vitet e 90-ta. Frika, zemërimi, lotët, guximi, pikëllimi,…
Teatër
16/06/2022

Unë jam grua! Më shikoni! Më dëgjoni! Më shihni!

Nga Ivana Bilic Shfaqja premierë “Toka e shpirtrave të trazuar” hapi edicionin e 10-të të Festivalit FemArt. Çfarë sinergjie me mori disiplinash – nga poezia, koreografia teatrale, kërcimi, deri te…

Aktivizmi

Aktivizmi
30/09/2022

Zana Hoxha Laureate e çmimit “Lideret e së Ardhmes” nga Ministria e Jashtme e Francës

25-30.09.2022 E nominuar nga Ambasada e Francës në Kosovë, Zana Hoxha është nderuar nga shteti francez për angazhimin e saj për barazi gjinore, ngritjen e vetëdijes, emancipim shoqëror dhe të…
Aktivizmi
27/03/2021

Zana e artit dhe e aktivizmit

“Është identitet i jemi”, thotë regjisorja Zana Hoxha. Qysh prej kohës së studimeve, e ka shoqëruar kombinimi i krijimtarisë teatrale me vullnetarizmin qytetar. Shpesh, në dërrasat e teatrit, ka gërshetuar…
Aktivizmi
26/03/2021

Kampi i Artivisteve – ndikim artistik dhe holistik gjatë COVID

Qeniet njerëzore kanë vazhduar të krijojnë edhe në rrethanat më të çuditshme dhe të papërshtatshme, sepse procesi krijues është pjesë e gjenezës sonë dhe funksionimit bazik, prandaj edhe Qendra për…